Om mig

Maria Lundh

Jag heter Maria Lundh och jag har alltid andats färg och form. Jag kommer från en kreativ familj där det alltid varit mycket hantverkstraditioner.
Att vara i det kreativa rummet på ett eller annat sätt är nödvändigt för mitt välmående.

Det kreativa skiljer sig mellan konsthantverk, sömnad, att måla och teckna, fota, grafisk formgivning mm.
Jag har jobbat i inspirerande yrken som textilslöjd- och bildlärare, grafisk formgivare och skylt kommunikatör.

Under många roliga år hade jag, min familj och Åkerby Konstsmedja, mina föräldrars företag, marknader och konsthantverksutställningar på Åkerby gård där vi var många konsthantverkare som ställde ut högkvalitativt hantverk.

Som grafisk formgivare jobbar jag mycket digitalt och det är roligt, men jag vill ha en balans där jag jobbar med känslan av materialet i min hand och där hjärnan och handen samarbetar.

Under mina år i skolan har jag brunnit för undervisningen av slöjd och det har verkligen varit oslagbart när elever lyckas och blir stolta över sitt föremål och se hur de växer.

Nu har jag flyttat undervisningen till webben där jag vill förmedla till dig det fantastiska i att skapa. Det är för dig som vill ta dig tid för kreativitet, använda din egentid och lära dig nya saker.

Jag hoppas du blir bli inspirerad av min hemsida och nyfiken på mina kurser.

Välkommen till min skapar värld!

Att våga prova

Att våga prova på nya saker och ta mig tid till att utvecklas är jätteviktigt. Det är en fantastisk känsla när jag hittat rätt i det material och teknik jag provat.

Att kämpa med tvivel

En del av processen är att kämpa med självtvivel. Är det här tillräckligt bra? Kan jag visa upp det här för någon? Är min teknik värdelös? Då behöver jag komma över tröskeln och det är där det händer viktiga saker, att komma vidare i processen med glädje och stolthet. Det är en viktig egenskap jag lärt mig och som jag använder mig av i mitt vanliga liv

Att hitta inspiration

Min inspiration får jag från den fantastiska natur jag har runtomkring mig, blommor, skogen, havet, min trädgård, årstiderna och människor runt omkring mig.

Min Ateljé

Här kan du se bilder på mina arbetsrum, ateljé och studio

I mitt garage har jag mina fysiska kurser.

Jag finns på Åkerby gård i Sorunda.

Välkommen att titta förbi min ateljé.

Ring först så att jag är hemma.

Det här hittar du hos mig

Galleri

I mitt Fine Art Galleri hittar du några av mina original målningar som posters, bilder, konstkort och tryckta t-shirts.